Bridgeweekend 2009 van 6 t/m 8 november

Het bridgeweekend van 2009 vond plaats in het hotel van v.d. Valk in Vught.
Ten laatste uren moest er nog haastig gezocht worden naar een invalplaats voor de ziek gemelde Nel Vreugdenhil met partner om een stilzit tafel te voorkomen.  Deze plaats werd donderdagavond ingevuld door Joke en Ab v. Marrewijk, dus waren de lijnen kompleet.

Vrijdagmiddag kon men vanaf 15.00 uur in de zeer goed verzorgde kamer met badkamer. Om 17.00 uur was het verzamelen in de Pianobar voor een welkomstdrankje.  Om 18.00 uur was er een 3 gangen diner in de Klokkenzaal waarbij het voorgerecht bestond uit een geroosterde boterham met gebakken champignons en spekjes en het hoofdgerecht bestond uit een van der Valk bekend lekker gebakken vlees met gebakken aardappelen, patat, groenten, gemengde salade en appelmoes voorzien van een rode kers en IJs toe .

Om 19.30 uur werden we verwacht in de Vijverzaal voor de eerste ronde Bridge. Marc opende en heette ieder van harte welkom en gaf daarna het woord aan Karin Hogelander (plaatsvervangsters van Lenie Arkesteijn die op vakantie is) die net als Marc ieder welkom heette en deed enkele mededelingen.

Er werd gezellig gebridged met koffie en onderweg een bitterbal.  Na afloop was het verzamelen weer in de Pianobar waar Michael de uitslag (top integraal) en de hoogste 5 scores bekend gemaakt.  Er waren zelfs 3 paren die meer dan 60 % hadden gescoord, op de 3e plaats met 60,90 % waren dat Joke en Ab v. Marrewijk, op de 2e plaats met 61,06 % Ria en Cees van der Geest en 1e wie ander dus Marc en Michael met 61,22 %. Daarna was het gezellig samenzijn in de Bar.

Zaterdagmorgen vanaf 8.00 uur was er een zeer uitgebreid ontbijt met voor ieder wat wils, waarbij men zelfs een ei kon bakken. Daarna was de dag ter vrije besteding.  De meesten gingen naar Den Bosch toe hetzij met eigen vervoer, lopend of met openbaar vervoer.  In de bus was het een gezellige boel vanwege bruiloftgasten en veel van ons daarbij werd al gauw diverse liedjes gezongen van dat gaat naar de bos toe, en we gaan nog niet naar huis enz. enz.  Zelfs de chauffeur deed daar goed in mee.  In Den Bosch moest natuurlijk koffie worden gedronken met een Bosche Bol om de cal. aan te vullen.  Er was ook de wekelijkse markt en van recessie waren geen sporen te bekennen, een ieder liep gepakt en gezakt bij, er stonden zelfs files bij de kassa´s.

  Om 17.00 uur was de Pianobar weer open en werd er redelijk gebruik van gemaakt. Om 18.00 uur was het weer aanvallen voor het diner met als voorgerecht een cocktail en hoofdgerecht bestond uit gebakken wit vis met een sausje en weer de gebakken aardappelen enz. enz. en ook weer ijs toe.  Wederom 19.30 uur was het weer aantreden voor de 2e ronde en om ca. 23.30 uur was Michael weer met de uitslag waarvan hij weer de beste 5 opnoemde zo ook van het algemeen klassement. Op de derde plaats was Marc en Michael met 64,74 % en 2e waren Joke en Ab v. Marrewijk met 64,90 % en als 1e Henny met Maarten v. Putten met 66,03 %.  Het algemeen klassement was zeer spannend omdat er maar 0,08 % verschil zat tussen Marc met Michael en Joke met Ab v. Marrewijk, het was gemiddeld resp. 62,98% en 62,90 %.

Zondagmorgen moest alles voor 11.00 uur van de kamers af en afgerekend zijn bij de receptie. Aanvang Bridge 3e ronde was om 10.30 uur eveneens in de Vijverzaal en de 14 hoogste van het klassement was groep A en de overige 14 paren was groep B.  John Bieger was waarschijnlijk aangesteld als fotograaf en werd kennelijk goed betaald want hij werd regelmatig gesignaleerd en maakte na afloop ook de gebruikelijke groepsfoto . Weer werd door Michael de uitslag bekend gemaakt nadat Marc een ieder had bedankt voor het gezellige weekend wat Karin eveneens beaamde en vroeg om 2 kaarten te tekenen voor n.l. Lenie Arkesteijn en Nel Vreugdenhil.

De uitslag zoals Michael dat kan zeggen, hij begon met de poedelprijs die was deze keer voor Ria en Piet v. Dorp. Op de 1e plaats kwam Marc met Michael met een gemiddelde van 65,01 % omdat ze in de laatste ronde 1e werden en scoorde maar liefst 69,07 % De 2e plaats was voor Joke en Ab v. Marrewijk met een gemiddelde van 59,88 %, de 3e plaats was voor Henny en Maarten v. Putten met 57,10 %, 4e Monique en John Bieger met 56,73 % en 5e werd Riet en Theo van Marrewijk met gem. 54,01 %. Verder te veel om op te noemen.  Voor een ieder was er een prijsje die we zelf mee moesten nemen van ca. € 5,00 (een zeer goed idee van Lenie) zodat er een mooie prijzentafel in de zaal stond. Een bijzonder woord van dank aan de organisatie m.n. Karin Hooglander, Marc Groenewegen en Michael de Bruin het was dik voor elkaar en een bijzonder gezellig weekend met zoveel deelnemers. Marc wenste tot slot een ieder een goede reis naar huis en wel thuis.

Tot dinsdag. Opgemaakt: Ab v. Marrewijk.

Dit vind je misschien ook leuk...